De les escoles

Tornar a portada

Alumnes i bombers, treballant junts

De l’Escola Pia Balmes, Granollers i Nostra Senyora, de Graus superiors

Els futurs comandaments de bombers de la Generalitat poden fer ja pràctiques virtuals gràcies al “Fireman Rescue”, un “serious game” que simula escenaris diversos en els quals hauran de prendre decisions per controlar diferents tipus d’emergències. Ho han formalitzat avui el conseller d’Interior i president de l’institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), Jordi Jané, i el provincial i president de la Fundació Taleia, Eduard Pini, que han signat un acord de col·laboració.

 

 

Aquest videojoc ha estat desenvolupat per alumnes de Formació Professional de l’Escola Pia de Catalunya, que realitzen pràctiques en entorn real a través de ViOD Games Studio, empresa de la pròpia institució. Aquest projecte ha estat creat per a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), que és on es formen els Bombers de la Generalitat, i és el primer simulador pràctic en línia del qual disposen.

 

 

El “serious game” avalua l’eficàcia del bomber en la seva actuació i l’avisa de quines coses ha fet bé i quines malament. L’escenari inicial que s’ha desenvolupat té lloc en una ciutat amb tres nivells de dificultat. El joc es desenvolupa en primera persona. En els propers mesos també estarà disponible un mode multi-jugador de forma que diversos alumnes puguin formar part d’un equip en un mateix incendi i hagin de col·laborar en la tasca d’extinció.

 

 

ViOD Games Studio

 

Neix el setembre de 2016 amb l’objectiu de facilitar als alumnes de Formació Professional de l’Escola Pia de Catalunya (Grau Superior Programació de Videojocs i Oci Digital de l’Escola Pia Balmes i l’Escola Pia Granollers, Grau Superior Animacions 3D jocs i entorns interactius de l’Escola Pia Nostra Senyora) fer pràctiques en un entorn real, una empresa, i donant resposta a necessitats reals. Ho fan desenvolupant “serious games” que tinguin impacte directe en sectors troncals de la societat com són l’educació, la sanitat i els serveis al ciutadà.

 

Al capdavant de l’empresa hi trobem en Carles Bonet i l’Àlex Rios, enginyers informàtics especialitzats en Videojocs i Serious Games, professors de l’Escola Pia de Catalunya.VIOD Games Studio ofereix també cursos de formació en programació de videojocs i extraescolars per a les escoles.

 

Videojocs per salvar vides

#Videojocs per salvar videsEls futurs bombers de la Generalitat poden fer ja pràctiques virtuals gràcies al “Fireman Rescue”, un “#seriousgame” que simula diferents tipus d'emergències.Aquest videojoc, ha estat desenvolupat per alumnes d’FP de l’Escola Pia per l'ISPC ( Interior. Generalitat de Catalunya), a través de VIOD Games Studio, empresa de la pròpia institució. Trobareu tots els detalls en aquesta noticia de TVE Catalunya #Emergències #Educació #FP

Publicado por Escola Pia de Catalunya en Jueves, 16 de marzo de 2017


·