Actualitat

Tornar a portada

1 any, 250 anys, 400 anys

Celebrem tres aniversaris, i volem compartir amb vosaltres un regal molt especial: la integració de la Fundació Benallar a l’Escola Pia de Catalunya.

 

Abans de l’estiu vam celebrar el primer any de funcionament de la nova àrea de Pastoral, Lleure i Voluntariat.El fet de treballar conjuntament els tres àmbits va ser una proposta del Capítol Provincial 2015, i el cert és que, durant aquest primer any, hem pogut veure que va ser una opció molt encertada. Estem començant a impulsar el que serà la Taula de Lleure de l’Escola Pia de Catalunya, que aplegarà totes les entitats de lleure (esplais, colònies, agrupaments, casals…) que formen part de l’Escola Pia. Pel que fa al voluntariat, estem impulsant la coordinació del treball voluntari que actualment es du a terme a les nostres escoles, de manera que es pugui avançar en xarxa, i organitzar conjuntament accions com la formació o l’acompanyament dels voluntaris i els animadors. I tot això, mentre a les escoles seguim potenciant els projectes que ja vam iniciar fa uns anys: els llibres de cultura religiosa ja estan editats, seguim fent formació per a mestres en el projecte de la Dimensió Interior, Emocional i Social, i estem reforçant l’acompanyament dels animadors i agents de pastoral de les nostres escoles, que són els que finalment fan possible la tasca pastoral de l’Escola Pia: els grups, les trobades, el creixement personal dels nostres infants i joves.

 

I aquest curs serà una gran oportunitat per relligar i aprofundir en la transversalitat de tots aquests àmbits, en el marc de l’Any Jubilar Calassanci que ben aviat comença. Com sabeu, enguany commemorem, d’una banda, els 400 anys de la creació de l’Orde de l’Escola Pia, així com els 250 anys de la canonització de Sant Josep de Calassanç. Per aquest motiu, organitzarem diverses activitats, que ens implicaran a tots i totes, i que faran que puguem gaudir de saber-nos membres d’una comunitat de persones compromeses amb uns ideals que, quatre segles més tard, encara tenen sentit, i ens fan implicar-nos en la construcció d’un món més just des de l’educació.

 

Precisament, perquè creiem i estem compromesos amb aquests ideals, no podem estar més feliços de poder celebrar el Jubileu Calasanci amb una magnífica notícia: a partir d’aquest any, la Fundació Benallar s’integra a l’Escola Pia de Catalunya. Ah, no la coneixeu? Feu, doncs, una ullada a aquest enllaç.

 

Sara Camps

Responsable de l’Àrea de Pastoral, Lleure i Voluntariat


·