Actualitat

Tornar a portada

Recicla Cultura, 6a edició

Arribem a la sisena edició de Recicla Cultura, la gran iniciativa de mobilització social per Sant Jordi promoguda per la Fundació Servei Solidari i l’Escola Pia de Catalunya.

 

Durant les cinc edicions passades la iniciativa ha crescut en participació, visibilitat i impacte social. Gràcies a la col·laboració de moltes entitats, però sobretot de les nostres escoles, hem aconseguit recaptar 85.600€ que han permès seguir impulsant els cursos de castellà, català i alfabetització que Servei Solidari realitza al barri del Raval de Barcelona per a persones en risc d’exclusió social.

 

 

Però aquest any, hem fet un pas més, i a part de l’organització de punts Recicla Cultura a totes les escoles, hem llançat dues novetats:

 

Amb els alumnes i mestre de 6è de primària de l’Escola Pia de Caldes de Montbui estem elaborant un itinerari Summem a l’entorn de Recicla Cultura. El que es pretén és sensibilitzar els alumnes sobre les dificultats que troben les persones que arriben a casa nostra: no coneixen les nostres llengües, necessiten aprendre-les com a primer pas per a la seva inclusió social i té com a resultat final la realització de la campanya a l’escola. Precisament amb la idea d’apropar aquesta realitat als nostres alumnes, van venir a visitar-nos el passat 22 de març i van participar en unes sessions d’intercanvi amb participants i voluntaris de Servei Solidari.

 

També, i com a segona novetat, a alguns alumnes de Secundària d’Escola Pia Nostra Senyora i de Santa Anna-Mataró, amb el suport de les mediatecàries, els hem proposat un repte: una Marató de Lectura sota el títol #llegimXaltres. Cada escola ha creat grups, i cada grup s’ha fixat un repte de quants llibres aconseguiria llegir en un període de temps determinat. Per cada llibre, l’empresa Re-read ens farà una donació de 3€ per al programa de Formació Bàsica. Cada 14 llibres llegits és una beca per a un dels alumnes de Servei Solidari. Els alumnes i responsables de les mediateques estan immersos en aconseguir assolir el repte, però d’aquí uns dies sabrem si han aconseguit llegir pels altres.

 

Ben aviat, esperem compartir els resultats d’aquestes dues novetats i de tot Recicla Cultura amb vosaltres, que sou els qui ho feu possible any rere any.

 

Bon Sant Jordi, bon Recicla Cultura i gràcies a tots i totes per la vostra col·laboració!


·