Actualitat

Tornar a portada

Xarxes socials, fotos, etiquetatges…

Us heu trobat mai que algú us digui: – Què tal, com va anar la calçotada de diumenge? I que et quedi la cara de pasta de moniato perquè no tens ni idea de perquè aquella persona sap que vas anar a una calçotada diumenge. I hi ha alguna cosa que et molesta però no saps ben bé definir què és el que et molesta,… i no perquè sigui res que hagis d’amagar o que haguessis dit que estaves en un altre lloc, no, simplement perquè aquesta activitat forma part de la teva esfera íntima i personal i no tenies pensat d’explicar-li a aquesta persona el que vas fer diumenge. Mentrestant la teva cara va canviant i reflecteix la incomprensió i el teu interlocutor et diu: – Sí, que X persona va penjar una foto a Facebook i et va etiquetar. I llavors ja entens com ha sabut on eres diumenge.

 

 

Alça! Les xarxes socials! Però, no serà que algú ens digui que deixem de fer-les servir, no? I és clar que no! Fer-les servir com hauríem de fer amb tot, amb sentit comú. Oi que a una metròpoli no deixaràs la porta de casa teva oberta per a què tothom hi pugui accedir i fer el tafaner?

 

Bé, doncs seguint amb l’exemple de la calçotada, ara podem pensar a la inversa i mirar de no ser nosaltres els que envaïm l’esfera íntima i personal dels altres. I començant pels de casa. Heu pensat mai que potser als vostres fill@s no els agradarà trobar penjades depèn de quines fotos de quan eren bebès o infants que a vosaltres us poden agradar molt i portar molts bons records però potser no cal compartir amb totes les persones que poden accedir a les imatges que penges a la xarxa social de torn?

 

Potser el dia que busquin feina no els ve de gust que el seu possible cap vegi aquestes imatges igual que han de ser conscients que les de dissabte passat a la sortida de la discoteca a les 6am potser tampoc no els afavorirà massa a la consecució del lloc de feina… així que, ajudem-los i prediquem amb l’exemple, no pengem imatges que no penjaríem a la plaça del poble.

 

Annabelle Ruiz

Departament jurídic


·