Actualitat

Tornar a portada

L’astènia primaveral, mite o realitat?

La primavera ja és aquí i entre les flors i les al·lèrgies també arriba una sensació de fatiga coneguda com astènia primaveral. Però existeix realment un tipus d’astènia associada a la primavera?

 

Busquem al diccionari enciclopèdic de medicina i ens defineix l’astènia com a la “Sensació patològica de debilitat o cansament, generalitzada a tot el cos, semblant a la que hom experimenta després de realitzar un exercici físic fort. Pot ésser conseqüència de diversos trastorns orgànics o psíquics; en el primer cas, l’astènia sol ésser més intensa cap a la fi del dia, i en l’altre, de bon matí”. Entre els tipus d’astènies trobem la de tipus crònic, la neurovegetativa, l’orgànica i la psíquica, les quals generalment s’associen a altres patologies. Però enlloc trobem cap de tipus primaveral.

 

 

Consultem a la xarxa, a on trobem un article del diari El País de la periodista especialitzada en ciència i biomedicina Mònica López Ferrado, que ens dóna un titular prou contundent “El falso mito de la astènia primaveral”. El llegim i veiem que no sembla existir cap evidència científica que relacioni la primavera amb cap quadre patològic, i que en tot cas estaríem parlant d’una sensació associada al canvi de temperatura, els horaris i la humitat.

 

Així doncs si us sentiu astènics o primaverals, recordeu que el cos és savi i que a on no arriba aquest arriben les vacances, que per sort, ja tenim a tocar!!! Aprofiteu i busqueu el sol que segur ens donarà energia.

 

Paciència, sol i bona Pasqua!

 

Laura Martín

Espai Salut


·