Escola Pia al món

Tornar a portada

L’asrama d’Atambua (Indonèsia)

L’Escola Pia va arribar a Indonèsia l’any 2013, amb l’objectiu d’explorar les necessitats educatives d’aquest estat asiàtic. De seguida es va veure que no seria una missió senzilla: l’illa de Timor, que és on van anar els primers escolapis, procedents de la Província de Betània, és una terra molt pobra, i amb moltes necessitats.

 

 

Un dels reptes educatius de Timor és atendre els fills i filles de les famílies de pagesos, que a causa de la dispersió poblacional no poden estudiar la secundària. A les ciutats existeixen internats privats, però no estan a l’abast de les possibilitats econòmiques dels pagesos (o bé tenen unes condicions molt precàries) i obrir instituts al camp no seria rendible per la poca densitat de població.

 

 

Per aquest motiu, l’Escola Pia decidí obrir el seu propi asrama (en català, internat), a la ciutat d’Atambua. Si tot va bé, aquest mes d’abril s’acabaran les obres, i el nou curs podrà funcionar ja amb normalitat.

 

Per a saber-ne més:

Asrama Calasanz (pdf)

9 informaciones clave sobre la presencia escolapia en Indonesia (pdf)


·