Participa!

Tornar a portada

Per Sant Jordi, llibres escolapis!

No sabeu quin llibre regalar per Sant Jordi? Doncs és ben fàcil: us proposem llibres escrits per companys i companyes de l’Escola Pia durant aquest darrer any! Des de l’equip de redacció de Papers hem fet una mica de recerca dels llibres publicats des del darrer Sant Jordi ençà i hem trobat aquests (si en falta algun, digueu-nos-ho a comunicacio@escolapia.cat i l’afegirem):

 

 

 

La Tina Vallès, mare de dues alumnes de Sant Antoni, acaba de publicar la novel·la La memòria de l’arbre, obra guanyadora del Premi Llibres Anagrama de Novel·la 2017. També ha publicat els llibres infantils La marieta sense taques i Totes les pors.

 

 

En Josep Puigsech, pare de l’escola de Terrassa i professor de la UAB, ha publicat aquesta obra sobre un fet històric que canvià la història de la humanitat, i del que ara en commemorem el centenari, i ho aborda des de la relació que tingué la Revolució amb el nostre país.

 

 

La Sílvia, professora de Terrassa, aborda en aquesta novel·la la difícil vida de la joventut obrera de les mines  i les colònies industrials del Berguedà durant el primer terç del segle XX, unes dificultats que l’anarquisme prova de combatre.

 

 

L’Àngels, cap del Departament de Comunicació, se submergeix en aquesta novel·la en una època d’or de la ràdio, quan aquesta entrava fins a les profunditats de la casa, i esdevenia una companya tan fidel que acabava coneixent els secrets de cada persona. Recordeu també que, si voleu practicar idiomes, aquest any ha sortit publicada la versió alemanya de la seva anterior novel·la.

 

 

La Natalia, mare de l’escola de Sitges, ens proposa en aquest llibre diverses eines per a explorar nous camins vers l’èxit personal, les relacions personals, la prosperitat i la pau interior.

 

 

L’Octavi, pedagog escolapi, ha escrit el que és la seva biografia intel·lectual. A través d’aquestes pàgines, descobrim els vint-i-un pensadors que més han impactat en la seva trajectòria, com a filòsof de l’educació, i com a cristià.

 

 

En Ramon Maria, de la comunitat del Putxet, segueix desgranant la relació entre biologia i religió, i aquest cop ho fa des d’una perspectiva pràctica: com podem viure la fe d’una manera més sana, a la llum de la ciència?

 

 

En el marc del Jubileu Calassanci, en Tura, de la comunitat de Sant Calassanç, ens apropa a la figura del fundador de l’Escola Pia des d’un abordatge intel·lectual: quines són les infuències que va rebre Calassanç del pensament de l’època? Com van influir aquestes en la seva trajectòria vital? Com va influir ell en la cultura del seu temps?

 

 

En Lluís, professor jubilat de Diputació, ens obre les portes amb aquest llibre a la vida d’un referent escolapi: en Lluís Maria Xirinacs. En la commemoració del desè aniversari de la seva mort, aquesta obra probablement esdevindrà la biografia definitiva d’aquest revolucionari pacifista. En Lluís també va publicar a finals del 2016 una altra obra relacionada amb Xirinacs: el llibre Amic i amat. Tres homes de Déu en diàleg, on relacionava les figures de Llull, Verdaguer i Xirinacs.

 

 

En aquest llibre, que de fet són quatre aplegats en un sol volum, la Conxita, mestra de Sabadell, comparteix la seva experiència de compromís i convivència a través de quatre estades que ha fet a l’Àfrica, i que l’han transformada plenament.


·