Editorial

Tornar a portada

Aliar-nos ens fa avançar

La Formació Professional, la FP, per a l’Escola Pia de Catalunya és un repte molt important, és una de les línies estratègiques que potenciem per portar a terme el nostre propòsit: transformar la societat mitjançant l’educació. Educar noies i nois perquè se’n surtin a la vida, capaços de pensar, aprendre i prendre decisions de manera autònoma. En definitiva, que puguin tenir un projecte de futur que els porti a una vida plena en tots els sentits i alhora que posin el seu granet de sorra per millorar el món.

 

Tot això és possible, entre altres coses, perquè la FP ajuda, i molt, a l’ocupació, a trobar feina.
Per això fem FP en totes les seves dimensions i àmbits, reglada i no reglada, com és el cas dels PFI, continuada i ocupacional … I també fem emprenedoria engegant petites empreses de formació i acció, de pràctiques que són de debò. Aquesta és la funció de l’Atelier, el Fun track Garrotxa i la productora VIOD Games Studio.

 

 

La FP és inspiradora.
Actualment es parla molt d’innovació ens els àmbits educatius, no descobrirem res si comentem que a Catalunya, i a molts altres llocs, hi ha un moviment d’innovació pedagògica important. Fixem-nos, però, en quines són algunes de les constants que es repeteixen:

 

Treballar per projectes, de forma interdisciplinar (barrejant matèries), treballant en estructures cooperatives, partint d’un repte … A vegades es resumeix dient que hem d’aprendre com es treballa a la vida real. O també sentim molt a dir que hem d’aprendre fent. El «Learn by doing».

 

Doncs bé, tot això és el que fa, i porta fent des de fa temps, la FP. Si, la FP porta aquests aspectes en el seu ADN, no podem concebre la FP d’una altra manera, per això és pionera i capdavantera en innovació allà on es treballa seriosament.

 

 

Aliar-nos ens fa avançar.
El mercat laboral corre molt més de pressa que l’educació i per això estem atents a l’entorn de les nostres escoles, buscant sinergies, convenis de col·laboració, formacions compartides, projectes conjunts amb empreses… Tot plegat ens ajuda a posar-nos en sincronia amb la realitat. Aquest contacte, aquest compartir, aquest treball sense compartiments, ens orienta per saber el que el món necessita. Mostra de tot això són les experiències de FP dual que fem en moltes de les nostres escoles (Sant Antoni, Mataró, Balmes, Nostra Senyora …)

 

A destacar, també en aquesta línia d’aliances, els nous cicles de Caldes amb l’Hospital de Mollet i el de Nostra Senyora amb la Clínica Quiron. Aliant-nos fem possible el que en diem formació 4.0, que uneix teoria, pràctica, digitalització i emprenedoria, tot preparant el present per un futur millor.

 

 

Gràcies!

 

Vull aprofitar aquest espai per agrair la feina que feu totes les persones de l’Escola Pia de Catalunya en aquest àmbit sovint poc visible a nivell global. A totes les persones que feu possible la FP de l’Escola Pia de Catalunya … Gràcies! Moltes gràcies perquè l’Escola Pia, amb la FP, és més Escola Pia. La FP ens ajuda a acostar-nos als orígens, a fer possible una educació per a tothom, especialment per a aquelles persones que més ho necessiten.

 

Antoni Burgaya, secretari general


·