En portada

Tornar a portada

Buscant feina des d’una escola

L’Escola Pia de Catalunya té actualment 12 institucions educatives que ofereixen formació professional, ja sigui de FP Inicial (àmbit educatiu o el que coneixem com a PFI i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior) o de FP per a l’ocupació (àmbit laboral, com seria la formació per a aturats o treballadors en actiu). Els dos subsistemes han de respondre a les necessitats del mercat laboral i estar orientades a la millora de l’ocupabilitat.

 

Els responsables d’FP de les nostres institucions educatives ho tenen clar: han de posicionar-se cap al món de l’empresa, i així ho van acordar fa uns mesos. “Aquests estudis tenen una important vessant pràctica i estan orientats a la inserció laboral tot i que l’alumnat pot continuar el seu recorregut acadèmic si així ho desitja. Creiem que no és possible, millorar l’ocupabilitat sense tenir en compte què necessiten la nostra societat o el nostre teixit empresarial i econòmic. “Des de les escoles, volem donar resposta a aquestes necessitats i no viurehi d’esquena”, explica en David Gallemí, responsable FP Escola Pia, que també creu que, “per al nostre alumnat, és una oportunitat fer pràctiques en un entorn real i professional. És molt important i bàsic l’aprenentatge de sistemes i mètodes de treball de l’empresa, així com, de les relacions personals i laborals que s’hi creen”.

 

En aquest sentit, juntament amb les clàssiques pràctiques a empreses ja consolidades, l’Escola Pia va crear la Fundació Taleia per donar cobertura legal a les activitats de pràctiques de l’alumnat d’ensenyaments post-obligatoris de les nostres escoles, així com per donar resposta a necessitats laborals del territori. Actualment VIOD GAMES Studio, Fun Truck la Garrotxa o l’Atelier Restaurant són un exemple de posicionament cap al món de l’empresa.

 

Des d’Escola Pia, “volem que aquesta manera de fer sigui un segell que ens identifiqui”, afegeix en David. I per fer-ho possible, a les nostres escoles hi ha professionals que tenen entre les seves tasques establir, desenvolupar, coordinar i donar suport a aquestes relacions amb empreses, administracions, institucions… que vulguin involucrar-se activament en el procés formatiu dels futurs professionals; i la majoria d’ells formen part del Departament Escola-Empresa.

 

 

 

Els departaments escola-empresa

 

Són els qui s’ocupen de gestionar aquest àmbit i ofereixen els següents serveis:

 

 

 

 

  1. Reptes d’innovació, de recerca i d’emprenedoria, que les empreses plantegen a l’alumnat, treballant casos reals a l’aula
  2. Conceptes clau per implementar la Responsabilitat Social Corporativa
  1. Acreditació de l’experiència laboral
  2. Plans a mida per augmentar les competències del personal

 

 

 

Quatre companyes del Departament Escola-Empresa ens comparteixen com és el seu dia a dia:

 

Montse Illan, Escola Pia de Sant Antoni

Lorena La Iglesia, Escola Pia Santa Anna-Mataró 

Josefina Guerrero, Escola Pia de Granollers

Anna Villa, Escola Pia Sarrià

 


·