De les escoles

Tornar a portada

Mataró, Nostra Senyora i Sarrià, Premis Recerca Jove

3 alumnes de l’Escola Pia de Catalunya han rebut el aquest 22 d’abril els Premis de Recerca Jove 2016 de la Generalitat. La Gemma Rodón, de l’Escola Pia Mataró, ha estat premiada pel treball “I ara què fem amb les fàbriques? Terrassa i Mataró: dos models de gestió industrial. El Guillem Cornella, de l’Escola Pia Nostra Senyora, per “Construcció d’una pròtesi biònica de mà controlada amb ones cerebrals”. I en Jordi Puiggalí, de l’Escola Pia Sarrià, per “Estudi experimental sobre macromolècules intel·ligents.

 


Aquests guardons premien els treballs de recerca, tant de tipus experimental com teòric, que fomentin la creativitat científica, l’esperit de recerca en qualsevol dels àmbits del coneixement i el treball en equip, entre d’altres valors.
El premi vol distingir l’esforç dels i les alumnes de segon cicle d’ensenyament secundari obligatori i dels i les alumnes d’educació postobligatòria i així mateix, també es recompensa la tasca dels centres d’educació secundària per fomentar la participació dels tutors i tutores i alumnes en aquesta convocatòria.

 

En aquesta edició, corresponent al 2016, s’han presentat 278 treballs elaborats de forma individual o en grup per 391 alumnes de 186 centres a Catalunya (provinents de 31 de les 42 comarques catalanes), dels quals han estat distingits un total de 73 projectes de 88 estudiants.


·