De les escoles

Tornar a portada

L’Escola Pia de Vilanova acull una exposició sobre l’Holocaust

L’escola mostra des de dijous, 20 d’abril, l’exposició “La Shoa, el genocidi nazi del poble jueu”. L’exposició forma part del pla d’activitats incloses en el Projecte Buchenwald i ha estat produïda des de la Fundació Baruch Spinoza conjuntament amb l’Amical de Mauthausen.

 

La Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme Mai Més, que al Garraf aplega a gran nombre de centres docents, municipis i entitats, organitza la mostra. Entre els objectius fundacionals d’aquestes organitzacions podríem destacar la divulgació de la cultura jueva contemporània; la implementació de l’educació sobre l’Holocaust i l’acció contra l’antisemitisme en el segle XXI i l’elaboració d’un pla d’ensenyament basat en la recuperació de la memòria històrica de la Shoa.

 

L’Holocaust va ser el terme emprat per explicar el genocidi del poble jueu per part de la societat nazi. També se’l coneix com “Shoah” (en hebreu, “catàstrofe” o “destrucció”). Va significar l’extermini de sis milions de persones jueves, d’entre les quals un milió i mig eren nenes i nens. L’Holocaust és l’únic genocidi al llarg de la història de la humanitat en què s’ha cercat sistemàticament l’extermini de tot un poble. Va implicar la instauració expressa d’una indústria d’extermini, amb la construcció de camps de concentració més enllà de les fronteres alemanyes. Es calcula que dos terceres parts del total de jueus europeus van ser assassinats en càmeres de gas i forns crematoris.

 


·