Actualitat

Tornar a portada

Els desfibril·ladors externs automàtics o semiautomàtics (D.E.A./D.E.S.A)

El passat mes de març a l’Escola Pia de Granollers uns mestres van realitzar una actuació de socors que va permetre donar temps a l’arribada dels equips mèdics i que gràcies a la qual es va poder salvar la vida d’un home que passava per davant de l’escola. Aquesta actuació va ser possible gràcies a l’ús del Desfibril·lador Extern Semiautomàtic (D.E.S.A.) que l’escola te a la seva recepció.

 
L’Escola Pia de Granollers, igual que d’altres escoles, van optar per disposar d’aquests equips donada la seva facilitat i seguretat d’ús. Els D.E.S.A. són uns equips pensats per ser utilitzats davant casos de mort sobtada cardíaca, que actuen generant un impuls de corrent continuat al cor que permetrà que aquest torni a bategar amb un ritme normal. De fet, una intervenció ràpida amb un desfibril·lador és l’única manera de poder salvar algú que pateixi una mort sobtada cardíaca.
Normalment parlem de D.E.A., que és com se’ls coneix, però realment existeixen dos tipus d’aparells:

Malgrat que és interessant que tinguem persones formades, per poder complimentar l’acció amb la pràctica de la Reanimació Cardio Pulmonar (RCP), l’equip pot ser utilitzat per qualsevol persona, ja que tots dos equips mai fan la descàrrega si aquesta no és necessària, i per tant no existeix possibilitat d’error. De fet, cada vegades és més habitual trobar-los en els espais públics.

Recordatori…


·