Participa!

Tornar a portada

Les recomanacions de juny

Va, va, que a aquest curs ja li tenim el peu al coll! Heu començat a fer la llista de coses que fareu a l’estiu? Aquí teniu algunes propostes!

 

 

En Jordi Parés, del Grup d’Animació a la Lectura, ens proposa dos llibres. El primer és “El monarca de las sombras”, de Javier Cercas: ens pot interessar la història de Manuel Mena, un falangista que va morir en la batalla de l’Ebre quan encara no tenia els 20 anys?. La resposta òbvia és NO. Però avancem en la lectura i en volem conèixer el final per més que la història tan allunyada en l’espai, un poble extremeny que llinda amb Portugal, i el temps estiguin a les antípodes. I, sense adonar-nos-en entenem aquells immigrants arribats entre 1960 i 1975, dos milions, que es trobaren una Catalunya que parlava una altra llengua, tenia uns altres costums, i una vida diferent a la del petit poble rural d’on procedien, i seguim els diàlegs entre Cercas i David Trueba buscant les raons del personatge i veient la fondària de les arrels dels nouvinguts que han viscut aquí sense sortir d’allâ com passa amb la mare de l’autor.

I el segon llibre és “La vida que aprenc”, de Carles Capdevila. És un recull d’articles on en Carles Capdevila fa reflexions sobre diferents temes; l’educació, la salut, el lleure… de sentiments; la por, l’alegria, la tristesa… Retrata els escenaris de la seva infantesa i parla de la gent que més estima.

Recordeu que els companys del Grup d’Animació a la Lectura tenen un blog fantàstic, que contínuament actualitzen amb noves propostes!

 

 

La Carme Guardia, de l’equip de pastoral del Secretariat, ens recomana una òpera. Bé, exactament, una ària d’una òpera. I és que fa pocs dies es va poder gaudir al Liceu d’una brillant interpretació de l’òpera “La filla del regiment”, de Donizzetti. En ella, en tenor Javier Camarena demostrà la seva excepcionalitat en l’atac de l’ària “Ah, mes amis”, d’una gran dificultat per la presència de nou (nou!) do de pit. En aquest vídeo podeu veure com, per al tenor mexicà, això no representà cap problema:

 

 

 

Finalment, en Jordi Puig i Martín, de l’Àrea de Participació, ens recomana una entrevista. Es tracta d’una conversa amb el políglota i activista lingüístic Ferriol Macip, on explica per què és important defensar la diversitat lingüística, així com aprendre idiomes, i no precisament els habituals. La podeu llegir aquí:

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/entre-tots/poble-que-perd-seva-llengua-torna-trist-6073097

 

I, fins aquí, les recomanacions d’aquest mes. Voleu fer-nos arribar les vostres recomanacions de llibres, pel·lícules, discos, obres de teatre, concerts…? Feu-nos-les arribar a comunicacio@escolapia.cat i les publicarem als propers números!


·