Editorial

Tornar a portada

Pren-te temps

Aquests dies he pogut gaudir de diversos actes que respiraven tranquil·litat i festa. Actes molt ben preparats, on només assistir-hi era tot un regal. Em refereixo a la Festa de les Arts i la seva exposició, la Mostra Audiovisual, l’acte de presentació del SUMMEM de l’Escola Pia Luz Casanova, el Certamen Literari de l’Escola Pia de Moià…

 

Aquestes estones m’han fet pensar en la importància que té, en la vida, el gaudir del dia a dia, de les coses que passen, de les coses senzilles. Ja que estem en el darrer número de PAPERS del curs, i que s’acosten uns dies de descans, em sembla oportú dedicar aquest breu escrit a fer veure la necessitat que tenim tots plegats de destinar temps a badar, pensar, contemplar, reflexionar …

 

Davant d’un món en el que tot ho hem de fer de pressa, ens calen estones de pau. Aquelles estones en que podem estar contemplant un quadre i sembla que el temps s’atura. Aquelles estones en que senzillament escoltem música i som capaços de fugir de les cabòries quotidianes. Aquelles estones de lectura o de passeig. Aquelles estones en que escoltem recitar un poema, com un de molt conegut que es va recitar en un d’aquests actes i que us comparteixo:

 

Reconduïm-la a poc a poc, la vida,

a poc a poc i amb molta confiança,

no pas pels vells topants ni per dreceres

grandiloqüents, sinó pel discretíssim

camí del fer i desfer de cada dia.

Reconduïm-la amb dubtes i projectes,

i amb turpituds, anhels i defallences,

humanament, entre brogit i angoixes,

pel gorg dels anys que ens correspon de viure.

 

En solitud, però no solitaris,

reconduïm la vida amb la certesa

que cap esforç no cau en terra eixorca.

Dia vindrà que algú beurà, a mans plenes,

l’aigua de llum que brolli de les pedres

d’aquest temps nou que, ara, esculpim nosaltres”. (M. Martí Pol)

 

Que aquest temps de descans que s’acosta ens serveixi per tornar a l’inici de curs amb tota l’energia necessària per seguir creixent com a persones tot fent possible el projecte de l’Escola Pia de Catalunya.

 

Antoni Burgaya i Trullàs

 

 

Save


·