Editorial

Tornar a portada

Educar, anunciar, transformar

Comencem la nova etapa de PAPERS en un moment de celebració a nivell de tota l’Escola Pia del món. En aquest breu escrit us expliquem les novetats de la cinquena etapa de PAPERS i també el motiu pel que estarem tot un any de celebració.

 

La nova edició de PAPERS arriba a la cinquena època i vol fer un pas més de cara a compartir informació en tots els àmbits i a tots nivells. Informació per a TOTES les persones que treballen a les nostres escoles, totes sense excepció. En aquesta nova etapa segur que hi trobareu sempre algun escrit que serà del vostre interès, alguna informació que us caldrà per millorar el vostre dia a dia professional o personal.

 
Creiem fermament en la necessitat d’estar ben informats per poder tenir criteri, opinió. Pensem que per poder-nos implicar i sentir-nos que formem part d’un col·lectiu la comunicació interna és una de les claus que cal vetllar. Apostem per continuar promocionant una eina de participació com és aquesta revista perquè totes les persones que vulguin compartir alguna cosa ens la pugui fer arribar.

 
Sabem que ens dirigim a un col·lectiu de persones compromeses en el món educatiu i que, lluny de pensar que no hi ha res a fer per millorar el món, s’esforcen cada dia preguntant-se què poden fer i posen el seu gra de sorra vers un món millor.

 
Així doncs, teniu al vostre davant una cita mensual amb aquestes ratlles que les trobareu puntualment a la vostra bústia de correu, a la intranet i també en format resum imprès en espais comuns de la vostra escola.

 
Coneixedors que l’educació és el fruit de molt temps de treball i que des de fa anys necessària per a tota la vida, no volem deixar passar l’oportunitat de que a PAPERS hi hagi també espais per reflexionar i debatre. En aquest món on totes les coses van de pressa, doncs, volem obrir una finestra a la reflexió i al debat tan importants i necessaris per avançar i poder gaudir d’una vida equilibrada i completa.

 
Ja ho veieu, seguim promocionant un espai que volem que sigui d’informació, participació, implicació, reflexió, debat, compromís … en definitiva, una oportunitat més per a que cada persona hi pugui trobar el seu racó per créixer i passar una bona estona.

 

I ho fem en un moment important per a totes les persones que pertanyem a l’Escola Pia: el mes de Sant Josep Calassanç i el moment en el que comença la celebració de l’Any Jubilar en el que commemorem els 400 anys de la creació de l’Orde de l’Escola Pia, així com els 250 anys de la canonització de Josep Calassanç. Un any que ha de ser de festa, de celebració i alegria. Per aquest motiu anireu rebent informació d’un ventall d’activitats que començaran amb la Caminada per la Pau que enguany realitzarem a Montserrat. Tot un símbol per a l’Escola Pia de Catalunya.

Celebrem doncs la idea de Josep Calassanç de fer una escola per a tothom. Celebrem amb joia i alegria la idea que l’educació és la millor manera de canviar el món. Fem nostres les paraules que escrivia Calassanç: “L’educació dels joves és, en veritat, una feina molt digna, molt noble, de gran mèrit, molt benèfica, molt útil, molt necessària, molt natural, molt raonable, molt agradable, molt atractiva, molt gloriosa”.

 

El lema de l’Any Jubilar és “EDUCAR, ANUNCIAR, TRANSFORMAR”. Tota una declaració de principis que des de Catalunya tenim definida amb la nostra missió. La nostra concepció de l’educació passa per anunciar i compartir la Bona Nova. Cap persona educadora pot quedar-se per a ella i no compatir allò que és crucial per a la seva vida. De la mateixa manera l’educació no és completa si no implica una acció transformadora del nostre entorn. Per tant, per a nosaltres el terme educar ja implica en sí mateix anunciar i transformar. Per a nosaltres l’educació anirà sempre acompanyada de l’espurna que et mou cap al compromís social que fa possible el canvi.

 

Desitgem que aquest Any Jubilar ens serveixi per reforçar el sentiment de pertinença a l’Escola Pia i per seguir fent realitat la missió de transformar el món mitjançant l’educació.
Bon Sant Josep Calassanç!
Bon Any Jubilar!

 

Antoni Burgaya, Secretari General de les Institucions Educatives


·