Editorial

Tornar a portada

Papers de l’Escola Pia

L’Escola Pia de Catalunya, una entitat amb més de 350 anys d’història, està formada per homes i dones, laics i religiosos, compromesos amb l’educació, sobretot dels més vulnerables, i amb el canvi social. Dia a dia, des de diferents racons de Catalunya, a través de les nostres 20 escoles, entitats de lleure i fundacions portem endavant aquesta transformació. Un mateix compromís, uns mateixos valors i una missió compartida.

Responent a aquesta institució, polièdrica i complexa, l’Equip de Govern va apostar per la creació d’una publicació de l’Escola Pia de Catalunya, que intentés recollir la realitat de la nostra institució i donar veu als diferents col·lectius que en formem part.

Des de fa molts anys, primer en paper i després en digital, publiquem Papers del Secretariat de les Institucions Educatives. El nostre present, i el futur pel qual treballem, ha fet que aquesta publicació creixi, faci un pas més, i es converteixi en una publicació amb informació de les diferents àrees on treballem. Obrim espais per a la reflexió més enllà dels temes estrictament educatius i volem arribar a nous públics de la nostra comunitat.

Per això, a partir del proper número, rebreu una nova publicació, Papers de l’Escola Pia, que ens permet donar resposta a les oportunitats que se’ns plantegen. Hi trobareu posicionament institucional davant temes d’interès per a la nostra comunitat, entrevistes, informació sobre la nostra tasca educativa però també social o del món del lleure i la pastoral, així com el dia a dia de projectes transversals com el Quinze 97, la xarxa d’amics de l’Escola Pia, per exemple.

Un moment de creixement, de canvi, és també el moment d’agrair, d’agrair-nos, la feina feta fins ara. A tots els redactors, redactores i lectors i lectores del Papers del Secretariat, gràcies per la vostra il·lusió i fidelitat.

Felicitem-nos pel pas que fem ara, reflex de la nostra institució i dels projectes que tots i totes, des de cada aula d’escola o de les fundacions, però també des de cada grup, parròquia o pisos d’acollida, fem realitat amb la nostra empenta, professionalitat i compromís.

Ens trobem en el proper número del Papers de l’Escola Pia.


·