Actualitat

Tornar a portada

Continguts 4.0

El Papers 4.0 va néixer el setembre de 2010 i deixava de publicar-se el juny de 2015. Cinc anys, 50 números i centenars de col·laboracions i hores de feina.

La primera entrevista, que podeu llegir aquí, la vam fer a l’Ernest Botargues, que llavors començava a treballar com a responsable de l’Espai Cabestany i avui és responsable de l’Acció Social de l’Escola Pia. La darrera, a en Joan Vila, que deixava el seu càrrec de Secretari General. Entre tots dos, van passar molts més personatges, uns 70. Al 2010 ja vam parlar sobre treball cooperatiu, quan encara el SUMMEM no existia, amb en Jesús Nieto i Jaume Montsalvatge, llavors docents i avui un ja jubilat i l’altre, a més de treballar a les aules, és un dels que porta endavant aquest projecte d’innovació des del Secretariat. El Grup d’Animació a la Lectura, que ha col·laborat habitualment amb les recomanacions literàries (Va de llibres!), ens va explicar la seva tasca al 2011. Els alumnes també van tenir veu: vam parlar amb la segona nota de Selectivitat aquell mateix any, Marc Usart,  els delegats (curs 2010) o els representants que van participar en l’Assemblea de 2015. Els pares i mares, a través dels representants de les Federacions d’AMPES, també han aparegut alguna vegada a la nostra publicació. Vam celebrar els 50 anys de Colònies Jordi Turull parlant amb alguns dels seus membres i cada curs, hem parlat amb els guanyadors del Premi d’Assaig Pedagògic Joan Profitós (ex, curs 2013). També hem conegut de primera mà la feina del MOU-TE. Professionals de reconegut prestigi, amb certa vinculació amb l’Escola Pia, també van compartir amb nosaltres el seu coneixement: en Josep Maixenchs, fundador de l’ESCAC i que va ser professor nostre fa molts anys, o en Rafael Bisquerra, catedràtic d’Orientació Psicopedagògica a la Universitat de Barcelona.

Pren-te temps i ZUM ZUM van ser dues de les seccions més seguides.

Vam publicar editorials sobre temes tan variats com Educar en temps de crisi,  El paper dels educadors, Ser escolapis, Poesia a l’escola, 1714: màgia o referència, Sant Jordi o Nadal.

El dia a dia de les escoles l’hem recollit en la secció de notícies, on hem publicat més de 600 articles, i l’opinió dels mestres, a Què en pensem?. Van dir-nos la seva sobre la mediateca ideal, les emocions i l’aprenentatge, el batxillerat de tres cursos, noves professions, si l’alumne és el centre de les decisions a l’escola o si té sentit estudiar anglès als tres anys. Gràcies a la secció De Persones vam conèixer qui guanyava premis, publicava llibres o participava en congressos.

 

 

 

 

 

 

 


·