Escola Pia al món

Tornar a portada

Polònia: IV Trobada de Formació Escolàpia del Laïcat

El dia 9 d’octubre va tenir lloc a Niepokalanów (monestir franciscà situat a Teresin, a tocar de Varsòvia) la IV Trobada de Formació Escolàpia del Laïcat. Aquest acte, que aplegà una seixantena de persones, totes vinculades a les escoles i institucions de l’Escola Pia polonesa, tingué per lema “La veritat ens farà lliures”, i se centrà en el concepte de “veritat”, i en el significat que hi donà Josep de Calassanç. Cal recordar que ell definí els escolapis com a “cooperadors de la veritat”.

 

Actualment l’Escola Pia de Polònia té presència a les ciutats de Łowicz, Varsòvia, Cracòvia, Poznan, Elblag i Sopot. La major part dels participants són educadors de les escoles, si bé també hi assistiren pares i mares d’alumnes, així com membres de les parròquies escolàpies.

 

http://www.pijarzy.pl/iv_spotkanie_formacyjne_laikatu_pijarskiego_d8296_pol.html


·