De les escoles

Tornar a portada

L’Escola Pia de Moià inaugura la seva Escola de Música

Han estat dos anys intensos de feina, però ja arriben els resultats. “Va ser un mes de juny quan vam gestar una possible escola de música i, al cap de dos cursos, ja és una realitat. Vam començar amb una quarantena llarga d’alumnes i ara ja arribem als 70” ens explica Gianina, la responsable de l’Escola de Música.

 

Qui són aquests alumnes que per les tardes envaeixen els nous espais de l’Escola Pia de Moià? “Des de nadons que hi van amb els seus pares per gaudir d’estones de música fins a persones de 72 anys. Som una escola oberta a tothom i per a tothom. Tots són benvinguts els petits que es volen iniciar al món de la música a través de danses, jocs, cançons… o els adults que es volen repescar els seus estudis i la seva formació musical. No podem estar més contents!” respón la mateixa Gianina.

 

En aquest temps, no només han crescut en número d’alumnes, sinó que també en el número d’instruments que s’ensenyen. Enguany, s’ofereixen estudis de violí, piano, flauta travessera, guitarra i bateria, impartits per quatre professors especialitzats. Des de l’escola també es vol foment1ar fer música en grup i per això es compta amb dos Combo. Paral·lelament, amb la Primària s’ofereixen classes de llenguatge musical i cant coral de 1r a 6è, on cada alumne escull l’instrument que vol estudiar.

 

6

 

“Cada dia van sortint nous estudis que reafirmen que la música és una part molt important per al desenvolupament dels infants. Ja sigui a nivel més social, emocional, cognitiu… a molts nens i nenes els ajuda el fet d’estudiar música per aplicar-ho a altres disciplines: la concentració, la disciplina, el llenguatge… està clar que no podem entendre el món actual sense música, sigui del tipus que sigui tota ens aporta alguna cosa bona” assegura la Giannina.

4

 

 

Per això, guiats pel seu esperit obert, la seva idea és continuar creixent i involucrar-se a l’activitat cultural del poble oferint concerts. Fa uns anys i arran de la crisi, l’Ajuntament va haver de tancar l’escola municipal de música.


·