De les escoles

Tornar a portada

L’Escola Pia de Salt inaugura espais

Aquests espais suposen un lloc per arrelar ja que fins ara no disposàvem d’espais propis per a Formació Professional.
Però a més ara podem projectar-nos d’una forma més sòlida, tenir una presència més visible i referencial en tot Salt, el Gironès i altres comarques i també, evidentment ha de ser un espai de creació de nous projectes, on tothom es pugui beneficiar, afirma Carles Ruiz.

 

Des de fa tres anys, aquesta institució educativa ofereix PFI (Auxiliar de pastisseria i fleca, Auxiliar en imatge personal i Auxiliar de fontaneria, calefacció i climatització) i atén a uns 50 alumnes.

 

salt-2

Des de l’Escola Pia de Salt s’ha apostat per aquestes formacions entre d’altres motius “per donar resposta a les necessitats del municipi, el qual té un índex de fracàs escolar molt elevat en joves, els quals viuen en unes condicions molt precàries. Així els oferim una oportunitat per tornar als estudis i per introduir-los al món laboral. Cal recordar que fins el 2014 només hi havia 2 PFI a la nostra ciutat” però també “per ser fidels a l’esperit de l’Escola Pia, donant un servei als més desfavorits treballant per una societat més inclusiva i justa”.

salt-4

 

 

El nou local, de 200 metres quadrats, disposa de tots els serveis necessaris pels estudis que s’impartiran. Així les noies i els nois que hi acudeixin disposaran de un espai de 72 metres quadrats dedicat a taller de perruqueria i estètica i 2 aules polivalents de 25m2 cadascuna.
Fins l’estiu passat, les sessions de formació general dels cursos s’havien impartit a la Fàbrica Jove, espai cedit per l’Ajuntament; mentre que la formació especialitzada s’havia dut a terme als tallers del Centre d’Innovació i Formació Ocupacional (CIFO).


·