De les escoles

Tornar a portada

Hem celebrat la caminada per la Pau 2016

Comencen les celebracions dels 400 anys de l’Escola Pia. Divendres 25 de novembre, uns cinc-cents alumnes de 4t d’ESO de les escoles de Balmes, Caldes, Calella, Granollers, Igualada, Luz Casanova, Mataró, Moià, Nostra Senyora, Olot, Sabadell, Sant Antoni, Sarrià, Sitges, Terrassa i Vilanova van participar a la tradicional Caminada per la Pau de l’Escola Pia de Catalunya. El punt de trobada fou la capella de la Salut de Collbató, on els joves es van distribuir en grups, i van iniciar l’ascens a la muntanya de Montserrat, acompanyats per guies de muntanya dels cicles formatius d’esport i ensenyaments esportius de l’Escola Pia de Sarrià.

 

montserrat1

 

Un cop al recinte del santuari, cada grup es va fer una fotografia amb l’escultura de Sant Josep de Calassanç de la plaça de la basílica.

 

montserrat2

 

Un grup d’alumnes de batxillerat de Granollers es van ocupar de la tasca de fer de fotògrafs. A la una del migdia, els participants a la Caminada van ser rebuts a la basílica per la comunitat de monjos, i tot seguit l’escolania va oferir el cant de la salve i el Virolai. A la sortida, de nou a la plaça, es va celebrar l’acte per la pau, on es van llegir diversos textos relacionats amb la pau, i contra la violència masclista (ja que enguany la caminada ha coincidit amb el dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones), i es va presentar l’inici de l’Any Jubilar Calassanci. Va cloure la jornada el grup d’animació Bufanúvols, que va fer ballar tota la plaça.


·