De les escoles

Tornar a portada

Mannequin Challenge a #arthistoryflip

Tot va començar quan estàvem parlant pel grup de Whatsapp de la classe i de sobte un company va enviar un “Mannequin Challenge” que s’havia fet viral en aquell moment. De seguida tots ens vam engrescar, però com que estem fent un batxillerat artístic, vam decidir portar-ho a un altre nivell i adaptar-ho a la nostra modalitat.

 

 

Finalment la idea va ser: fer un “Mannequin Challenge” amb obres d’història de l’art que haguéssim treballat a classe o fossin famoses. Al dia següent l’hi vam proposar al nostre professor d’història, en Manel Trenchs, que ens va acceptar la proposta molt content i animat.
Aquella mateixa tarda, via document compartit dins el Google Classroom de la classe ens vam agrupar i repartir les obres entre tots els companys, però se’ns va ocórrer que hauríem de dur alguna cosa característica de les obres per poder identificar-les amb facilitat.

 

 

A la sessió de la propera setmana vam arribar a l’escola carregats de mocadors, abrics, barrets i gorres. Quan ja hi érem tots, ens vam escampar per la classe, el professor ens va organitzar i distribuir una miqueta dins l’aula, i vam posar la cançó pròpia del “Mannequin Challenge”: Black Beatles de Rae Sremmurd.

 

 

Van fer falta tres o quatre intents per tal que el vídeo sortís perfecte, però va valer la pena estar-se tan quiets! La veritat és que en Manel hi té la mà trencada amb tot això de la tecnologia.

 

 

A tots ens va agradar i molt participar-hi, i personalment puc dir que és agradable veure com podem repassar el contingut treballat a classe fent coses que ens agraden als adolescents d’avui dia. És una experiència veritablement gratificant i divertida, a més a més, com deia abans, podem aprendre fusionant la teoria amb l’actualitat del jovent d’avui en dia.

 

 

Penso que és molt bona manera d’aprendre, ja que quan agafes el que està de moda i ho portes a classe, els alumnes se senten més a gust o identificats i això fa que s’interessin per allò i ho recordin i aprenguin amb més facilitat.

 

Amb ganes de més i fins a la propera nova experiència.

Abril Serrat (1D, batxillerat artístic), Escola Pia Santa Anna-Mataró

Video de l’activitat

Notícia sobre l’activitat (Info K)

 


·