De les escoles

Tornar a portada

Alumnes de Nostra Senyora “posen rostre” als refugiats

En el marc de la campanya Casa Nostra Casa Vostra, dins del projecte Mare Mortum, s’emmarca l’exposició de “Rostres de la Mediterrània” en la que han col·laborat alumnes de l’Escola Pia de Nostra Senyora d’ESO i de Batxillerat, que han creat rostres amb tot tipus de tècniques.

barca

El divendres 27 de gener es va celebrar la inauguració, amb una Jam Poètica organitzada pels alumnes de batxillerat, amb una convidada especial que va donar el tret de sortida, l’escriptora  Agnès Rotger, autora de “El secret del meu turbant” i regidora de Serveis Socials de Badalona.

jam
“Rostres de la Mediterrània vol significar la diferència i la unitat. La diferència de  cares que conformen territoris diversos banyats per unes mateixes aigües, el mediterrani. Una diversitat que enriqueix cultures i formes d’entendre la vida que hem compartit i que ens venen de molt enllà. Som mediterranis, més enllà de ser catalans, libis, grecs, siris, italians o egipcis.  Ens uneix una cultura, la mediterrània, i ens separen unes fronteres que no tenen cabuda a la mar. Una mar p er la que arriben fugint de guerres, d’abusos, de precarietats, de manca de prosperitat, famílies, infants i joves, cercant un futur millor. Rostres de la Mediterrània és un cant, un poema a la diferència dels pobles, sota una mateixa cultura. Per això aquesta exposició estarà acompanyada d’una activitat poètica i d’una performance final que ens parlaran dels migrats i dels refugiats, dels seus sentiments i de les seves il·lusions. Rostres de la Mediterrània és un cant a l’esperança de fer, entre tots, un món millor” defineix l’Anna Fuster, una de les professores responsables d’aquesta activitat.

nsenyora

 

 


·