Participa!

Tornar a portada

Les recomanacions de febrer

Ens recomanen una APP, un llibre, una sèrie, una pel·lícula i una excursió. Som-hi!

 

En aquest número, en Pere Vilaseca, de Mataró, ens recomana una APP:

 

Story Dice – Storytelling

 

storydice

Com explica en Pere, “recordeu Gianni Rodari (Omegna, 23 d’octubre de 1920 – Roma, 14 d’abril de 1980) i les seves propostes propostes per inventar històries? Aquesta aplicació ens ajuda a sortir del bloqueig a l’hora d’iniciar una història un conte, una narració, en definitiva a l’hora d’iniciar una activitat creativa. L’app consisteix en us daus que “llancen” i ens proporcionen un conjunt d’imatge”

La teniu disponible per a Android i per a iOS.

 

El Grup d’Animació a la Lectura ens recomana un llibre:

 

El mar i la serp.

Paula Bombara.

Pagès editors 2016

 

mar-serp

Rotund i emotiu relat sobre la història dels milers de desapareguts de la dictadura argentina a través dels ulls innocents d’una nena. Una escriptura arriscada, amb un format transgressor, triant la paraula justa i que apunta directament a allò essencial. El lector seguirà durant el llibre tots els pensaments d’una nena que de ben petita perdrà el seu pare, i que a mesura que es vagi fent gran ens explicarà en primera persona la memòria i els records que li queden després de tant de temps. Imprescindible; descarnat i directe de principi a final.

 

En Toni Burgaya, de Terrassa, ens recomana una sèrie:

 

Providence

 

providence02m

Com diu ell mateix, “Providence és segurament una de les primeres sèries que em varen agradar, després de les sèries que miràvem de petits com la de «La casa de la pradera», i que comparteixo perquè és molt adequada per veure en família, especialment quan els nens són petits. És una sèrie per relaxar-se i passar una bona estona. L’argument gira al voltant de la família Hansen. El personatge principal és la doctora Sydney Hansen (Melina Kanakaredes) que ha deixat una bona feina com a cirurgiana a Beverly Hills per tornar a viure amb la seva família a Provindece. Ara tornen a viure tots junts a casa dels pares on també hi ha una clínica veterinària atès que aquest és l’ofici del pare. Els acompanyen el seu germà Robbie, la seva germana Joanie i la filla de la seva germana, la Hannah. El pare és entranyable i dóna sempre bons consells als fills, als amics i als amos dels pacients. El component dels animals i els seus amos i les trifulgues que viuen junts la fan molt entretinguda. Aquesta sèrie us la recomano per començar, però no és, ni de lluny, la que m’agrada més, ni la que més enganxa. Anirem pujant el nivell i canviant de registre. Hi ha una sèrie per a cada moment i per a cada situació.”

 

En Sadurní Tudela, de Sabadell, ens recomana una pel·lícula:

 

Las inocentes

 

inocentes

“Film basat en un fet històric terrible. Al final de la Segona Guerra Mundial, els russos entren en un convent de monges, a Polònia, assassinen un nombre considerable de religioses i despès es dediquen a violar totes les restants. De moment, això és un secret del monestir. Però amb el temps, va arribant el dia del part, per a moltes. La Comunitat es veu desbordada i, secretament, va a demanar ajut a la Creu Roja, francesa. Una metgessa comunista, malgrat ho té prohibit, acut secretament en el seu ajut. Gran part de la pel·lícula està en les interrelacions entre la doctora i la priora. S’observen mútuament, amb sorpresa, perquè pertanyen a dos mons molt diferents. S’acaben admirant i estimant mútuament.”

 

I, finalment, en Miquel Àngel Zarza, d’Olot, ens recomana una excursió:

 

Santa Bàrbara de Pruneres

 

barbara

“De ben segur que coneixeu la comarca de la Garrotxa, però més enllà   de la molt visitada Fageda d’en Jordà, hi ha indrets d’una riquesa natural i paisatgística incalculable, com és el cas de Santa Bàrbara de Pruneres, una petita església situada al bell mig de l’alta Garrotxa. Des d’aquest punt és pot gaudir d’unes vistes meravelloses a la la Vall d’Oix, el Bassegoda, el Ferran,…… El seu accés més senzill és el que hi ha a la carretera d’Oix.”

 

I, fins aquí, les recomanacions d’aquest mes. Voleu fer-nos arribar les vostres recomanacions de llibres, pel·lícules, discos, obres de teatre, concerts…? Feu-nos-les arribar a comunicacio@escolapia.cat i les publicarem als propers números!


·