Escola Pia al món

Tornar a portada

Els escolapis de Brasil-Bolívia… ja són província!

El passat 16 de gener, la Congregació General aprovà el reconeixement de la nova Província de Brasil-Bolívia. Com sabeu, l’Escola Pia, a nivell mundial, està organitzada en províncies autònomes. Catalunya, Polònia, Mèxic o Àfrica de l’Oest, per a posar alguns exemples, són províncies de l’Escola Pia, coordinades per la Cúria General, amb seu a Roma.

 

Quan diversos membres d’una província reben l’encàrrec d’establir noves presències escolàpies fora del territori natural d’una província, el més habitual és que aquestes comunitats formin part de la mateixa província que els fundadors. Durant anys, Cuba o el Senegal, per exemple, van formar part de la província de Catalunya. Amb el temps, si la presència creix i es consolida, acostuma a esdevenir vice-província: pertany a la província “mare”, però disposa de més autonomia de funcionament. Finalment, si una vice-província ja és prou forta com per a organitzar-se per sí sola, l’Escola Pia pot optar per reconèixer-la com a província de ple dret.

 

Aquest és el cas de la nova Província de Brasil-Bolívia. Fina ara, era una vice-província de Betània (província que agrupa els territoris de València, Castella, Cantàbria, Astúries, Galícia, les Canàries i -sí, ho llegiu bé- Indonèsia).

 

Si voleu saber-ne més de la nova província, podeu visitar-ne la seva web: http://www.escolapiosbrasilbolivia.org/


·