En portada

Tornar a portada

Un poble en miniatura a l’Escola Pia Sant Antoni

L’Enric Albadalejo ha construit un poble al cor de l’Escola Pia Sant Antoni. Una aula de P3 buida, unes mestres amb moltes idees i un company de manteniment amb molta il·lusió i coneixements… i el resultat és un conjunt de fusta que fa les delícies dels més petits, que ara juguen per uns carrers plens de vida. Una perruqueria, un ambulatori, una paradeta de fruites i verdures, un taller de disfresses i unes tauletes de bar, fins i tot Ca La Pia, són ara l’escenari habitual de jocs dels més petitons d’aquella escola.

 

“No pensàvem que fos això…. havia de ser alguna cosa més petita però m’hi vaig posar i… Una pila de fulles d’okume, una fusta molt resistent, anar mesurant i tallant… I vam aconseguir aquest poblet”, explica l’Enric, que comenta que les mestres li van anar explicant el que necessitaven. “Els nens han d’entendre el que viuen fora”.

 

I l’experiència ha estat tan bona, que ja imagina la segona fase del seu projecte urbanístic: a la casa li cal una xemeneia i fan falta un parell de fanals al carrer. “La cara dels nens va ser el premi. El primer dia, en entrar a la classe, els ulls se’ls van obrir com a plats, emocionats, riallers… Em vaig quedar a jugar amb ells! I hi vaig tornar alguns dies”, somriu. I és que aquest poble, a més de bonic, és acollidor. A la mida dels petits o “dels grans, que també en fruïm!”.

 

 

Un poble en miniatura al cor d’una escola 


·