En portada

Tornar a portada

Qui manté les nostres escoles?

Segons l’Institut d’Estudis Catalans, mantenir significa “fer que (algú o alguna cosa) romangui en el mateix estat, no s’alteri, malmeti, destrueixi, perdi.” Les nostres escoles estan fetes de persones, d’emocions, de sabers, d’art, de vida! Però també de ciment, pedra, fusta, metall, pintura, electricitat, aigua… de murs, de bigues, portes, finestres o esglaons… d’aules, sales d’actes, gimnasos, lavabos o cuines, escenaris de tants projectes i somnis.

 

Qui manté aquesta carcassa, en alguns casos centenària? Qui forma l’Equip A de l’Escola Pia, sempre disposat a solucionar malifetes o proposar millores, qui cuida aquells detalls que ens permeten fer la nostra activitat diària? 28 homes que es dediquen al manteniment correctiu i una dona que es dedica al manteniment preventiu en poliesportiu. Alguns d’ells, porten més de 25 anys, altres són fills de persones que ja feien la mateixa feina, o antics alumnes!

 

I dia a dia, mentre pinten o arreglen un pany, mantenen les nostres escoles i, sense adonar-se’n, molts d’ells ens ajuden a mantenir l’ànim que ens permet a tots educar, de maneres diferents, des de llocs diferents.

 

La veterania és un grau, Josep Ramon Mena (Escola Pia Sarrià)

El dia a dia de les nostres escoles, Juanjo Egea (Escola Pia de Sitges)

Un poble en miniatura al cor de la nostra escola, Enrique Albadalejo (Escola Pia Sant Antoni)

 

 

 


·