Participa!

Tornar a portada

Les recomanacions de març

Ens recomanen una companyia elèctrica, un llibre, una pel·lícula i una proposta per a l’hort, ara que ve la primavera.

 

En aquest número, l’Elisabet Moreras, de Barcelona, ens recomana una companyia elèctrica… un pèl diferent:

 

Som energia

 

 

Som Energia (https://www.somenergia.coop/ca/) és una cooperativa de consum d’energia verda sense ànim de lucre. Les seves activitats principals són la comercialització i la producció d’energia d’origen renovable. Tenen el compromís a impulsar un canvi del model energètic actual per assolir un model 100% renovable. T’inscrius com a soci/sòcia cooperativista, i pots participar en la presa de decisions de la cooperativa. A més a més, s’estan impulsant projectes on els socis cooperativistes podem invertir en la producció d’energia verda, obtenint un benefici i donant com a resultat la producció de la nostra pròpia energia. Ara mateix hi ha més de 31.000 socis i més de 45.000 contractes de llum.

 

Cada soci/sòcia poden ser titulars de tants contractes com es vulguin i es poden fer responsables d’un màxim de cinc contractes d’electricitat d’altres titulars. Contractar llum amb Som Energia no genera cap canvi a la instal·lació, simplement comunicar-ho i Som Energia s’encarrega de tot.

 

La cooperativa va creixent i ja compta amb diferents instal·lacions de generació d’energia a partir de fonts renovables per a produir electricitat. Actualment, es generen 5,1 GWh cada any gràcies a les seves instal·lacions. Aquesta producció representa el volum d’electricitat que usen aproximadament 2.040 llars dels socis/sòcies i clients (2.500 kWh/any de mitjana). L’objectiu és arribar a cobrir la totalitat de la demanda dels socis i sòcies amb projectes propis, se segueixen impulsant nous projectes de generació.

 

El Grup d’Animació a la Lectura ens recomanen un llibre i una pel·lícula:

 

Internet no és la resposta

Andrew Keen

Catedral 2016

 

 

Andrew Keen, expert en Internet i noves tecnologies, planteja un assaig rigorós sobre la cara oculta de les xarxes socials i la web 2.0. Pèrdua de llocs de treball, accentuació de les desigualtats socials i acumulació de la riquesa en cada cop menys mans és la lògica econòmica que s’obre al futur si els governs no posen fre al que l’autor descriu com a pràctiques econòmiques de guanyador únic. L’autor no pretén tornar a la desconnexió digital, i argumenta que Internet és i serà molt útil en un futur, però que cal unes regulacions legislatives per posar fre al paper de les plutocràcies que està generant l’economia col·laborativa.

 

Toni Erdmann

 

 

Inés treballa de super-executiva en una gran empresa alemanya establerta a Bucarest. En la seva vida veiem reflectits tots els tòpics d’aquesta situació: estrès, total submissió als caps més alts, falta de vida pròpia… Tot d’una es presenta el seu pare i li pregunta: ets feliç? Ella evadeix la resposta i d’aquí arrenca tota la pel·lícula. La sorpresa permanent, els canvis de to, els impensats girs de guió, que mai resulten forçats sinó al contrari, sempre naturals i espontanis, fan de Toni Erdmann una pel·lícula infreqüent. Sense descarrilar en cap moment, ens porta de sorpresa en sorpresa provocant les més descontrolades riallades. Una pel·lícula que admirem per la seva forma però que acaba commovent amb la seva immensa humanitat.

 

I en Jordi Teixidor, de Barcelona, ens fa algunes propostes per a l’hort:

 

Bona collita!!!!

 

 

El mes de març, amb l’arribada de la primavera i del bon temps, és el moment ideal per donar vida a l’hort. Si ja hem airejat la terra i l’hem preparada amb uns bons fems, hi podem sembrar patata, pastanaga, all, fava, pèsol o espinac, i també és el moment per plantar-hi enciam, ceba, porro o bleda. I si ja esteu somiant amb aquells tomàquets d’estiu, és l’hora de fer-ne el planter, així com també de cogombre, carbassó, pebrot o albergínia. Comencem a treballar ara i els podrem assaborir a partir del mes de juny. Per cert, els dies 8, 10 i 11 de març són les témpores de Quaresma o de primavera. Si sou bons observadors dels fenòmens meteorològics d’aquests dies concrets, podreu predir la tendència del temps dels mesos d’abril, maig i juny, respectivament. Bona collita!!!

 

I, fins aquí, les recomanacions d’aquest mes. Voleu fer-nos arribar les vostres recomanacions de llibres, pel·lícules, discos, obres de teatre, concerts…? Feu-nos-les arribar a comunicacio@escolapia.cat i les publicarem als propers números!


·