En portada

Tornar a portada

Més enllà de Sant Jordi

El 23 d’abril de l’any 303… fa la bagatel·la de 1.714 anys… va morir Sant Jordi. Diuen que un drac castigava els pobles de la Capadòcia, exigint a la seva població menjar: bens i, quan aquests van faltar, persones. Un bon dia, el rei va haver d’enviar la seva filla a la cova de la bèstia. El cavaller Jordi la va defensar amb la seva espasa. De la ferida mortal del drac va sortir sang que, en tocar el terra, es va convertir en un roser de roses vermelles. Jordi va entregar-ne una a la princesa. Al segle XV, a Catalunya, vam convertir Sant Jordi en el nostre patró i els homes van començar a regalar roses a les dones. El 1929 el Sant va passar a compartir el seu dia. I ho va fer amb el llibre. Avui, la tradició de la rosa encara perviu, juntament amb la de regalar un llibre.

 

 

Aquest mes doncs, els i les lectores estem de festa! Ficcions, assajos, poemes, guions de teatre, còmics i llibres de consulta ocupen els carrers, les places… qualsevol racó de les nostres viles, pobles, ciutats. Tot i tothom ens convida a llegir i escriure, a estimar la lectura i l’escriptura.

 

 

Però des de les escoles fem aquesta invitació, aquesta aposta, cada dia, de setembre al juny, des de les aules i des de la mediateca. I, moltes vegades, les famílies són un suport d’aquesta iniciativa.

 

 

Com ho fem, entre tots plegats, per aconseguir que els llibres siguin un bon amic dels infants i joves no sols un dia l’any?

 

 

Ja llegiran, Tina Vallès, escriptora i mare Escola Pia Sant Antoni

 

 

Anima’t, crea cultura de la lectura i l’escriptura a l’aula, Carrie Daroca, Escola Pia d’Olot

 

 

Crear cultura de lectura a l’escola, Rosi Dos Santos, Escola Pia Nostra Senyora i Grup d’Animació a la lectura

 

 

Quin llibre em recomanes per Sant Jordi? Alumnes i educadors de l’Escola Pia t’expliquen un dels seus llibres preferits!

 

 

 

 

 

 


·